Vikingskipet, Hamar
12.–16. april 2017

English

Cosplay-konkurransen

Årets cosplay-konkurranse går av stabelen torsdag 13. April klokken 20.00 - her finner du alt du trenger å vite!

Schedule for torsdagen:

11.00 - Påmeldingen stenger
12.15 - Garderobene åpner
13.30 - Oppmøte for cosplay-photoshoot ved Main Stage

19.40 - Oppmøte ved Main Stage
20.00 - Konkurransestart
20.00 - Konkurransen åpnes for publikumsstemming

Årets premiekategorier:

  • Beste håndverk
  • Beste prop
  • Beste innlevelse
  • Publikumspris
  • Grand award

Påmelding

Påmelding skjer via konkurransesystemet vårt. Påmeldingen stenger torsdag 13. april klokken 11.00. Du må ha gyldig billett for den dagen konkurransen avholdes – altså torsdag 13. april. Alle typer billetter godtas, inkludert dagsbillett som kan kjøpes i Geekevents.

Om du trenger hjelp til å melde deg på kan du alltids henvende deg til Creative Desk inne i skipet. Merk at du må ha med deg bilder selv.

Photoshoot

I år har vi vår egen photoshoot, der bildene blant annet blir brukt for å avgjøre vinneren av publikumsprisen - stemt fram av våre egne TG-deltakere! Oppmøte er klokken 11.30 foran hovedscenen i skipet, i kostyme. Se etter cosplay-flagget!

Garderober

Som deltaker i cosplay-konkurransen får du tilgang på en egen cosplay-garderobe til oppbevaring og omkledning. Disse vil være kjønnsdelte og sikkerhetsbemannet. Garderobene er åpne i disse tidsrommene:
10.00 - 12.00
16.00 - 22.00
Garderobene som skal brukes er nr. 7 og 8 i vestsiden av skipet.

Konkurransen

Deltakere må møte opp på høyre side av scenen senest 20 minutter før konkurransestart.
Under konkurransen vil du få mulighet til å gjøre en in-character presentasjon, før dommerne vil stille noen spørsmål. Deltakere får omtrent fem minutter totalt på scenen, med forbehold om endringer - dette vil bli formidlet til deltakerne på forhånd.
Konkurransen blir presentert av Scott og Gina - våre fantastiske hosts! Kanskje har de også noen spørsmål om cosplayet ditt?

Premieutdeling

Vinnerne vil bli offentliggjort på våre nettsider kort tid etter dommernes avgjørelse. De vil også bli kontaktet og invitert til den offisielle premieutdelingen i Vikingskipet natt til søndag!

Kan jeg ta med våpenreplika til konkurransen?

Replika av ekte våpen er ikke tillatt. Derimot er replika av fantasivåpen greit. Vurderingen av hva som er greit og ikke handler om hva som kan oppfattes som et ekte våpen.

Kontakt og spørsmål

Vi har en egen kanal for cosplay på Discord-serveren, hvor vi gjør vårt beste for å svare på alle spørsmål rundt konkurransen.