Laster...

Fact Revolution seiret på Summoner's Rift

Fact Revolution poserer med trofé og premiepenger

Tidligere i dag gikk finalen i den populære League of Legends-turneringen av stabelen på hovedscenen. 44 lag var påmeldte, men klokken ett var det bare to lag igjen: fjorårets vinnere Riddle Esports, og Fact Revolution. Finalen ble spilt i best av 3-format og det lå an til å bli en jevn og spennende affære.

Finalen ble aldri så spennende som håpet. Det var langt fra enveiskjøring, men man kunne se fra starten at Fact hadde alt under relativ kontroll. Når Fact så hadde tatt første game måtte Riddle altså vinne neste for at det skulle gå til en tredje og avgjørende match. Det skjedde ikke og Fact kunne etter to kamper spilt feire å ha overtatt kronen som TG-mestre i League of Legends.

Etter finalen var ferdigspilt og gutta hadde fått litt tid til å summe seg tok vi en prat med toplaneren deres Håkon “Flaker” Solberg, som var subbet inn for turneringen.

Hvordan opplevdes kampene fra deres perspektiv?

Game 1 drafta vi vel noe som minnet om en mid-game comp og spilte rundt våre sterke sider, som er mid og bot. Så det var egentlig veldig kontrollert, det var aldri noen punkter i gamet hvor vi trodde vi kom til å tape. Det samme gjelder game 2, vi gikk på en smell top. Jeg ble first blood til en Jarvan-gank som vi visste kom til å komme, den var callet, og vi visste også at de kom til å fokusere toplane for å få win condition sin der ahead. Men ellers så spilte resten av spillerne ganske flawless, så det var aldri noe punkt i det gamet heller hvor vi trodde vi ikke kom til å vinne.

Spillerne bekrefter at det føltes godt å slå de regjerende TG-mestrene 2-0. 

Finalen kan man vel kalle relativt kontrollert, var resten av veien dit det samme?

Nei, altså det første gamet vi spilte så lå vi under stort sett hele gamet. Hvor vi invadet i level 2 og ga double buff til midlane, deretter gikk jungleren mid og drepte midlaneren vår og så ballet det på seg g vi lå vel under 12-2 en periode der, ler de. Det første gamet mot Stealth E-Sports var nok det vanskeligste. Der burde vi vel tapt.

Strengt tatt ja, skytes det inn fra resten.

Hva skal premiepengene brukes på?

Har ikke øremerket noe enda, men etter hvert kommer jeg til å bruke noe penger på å oppgradere PC-en, eller bygge den mindre slik at den blir letter å ta med seg. Men de er ikke øremerket; de blir putta på konto. Det kommer godt med.

Hva skal dere gjøre resten av TG?

Vi kommer til å være her til søndag de fleste, om ikke alle. Vi hadde meldt oss på noen andre konkurranser hadde de ikke gått likt som League-compoen, men når de kræsjer så får vi ikke deltatt. Så da blir det å sitte, gå gjennom gamesa, snakke og være sosiale.

Kommer dere tilbake neste år for å forsvare tittelen?

Det var morsomt å delta. Hvis det er fokus på konkurransene slik som det har vært nå i år og sikkert i fjor, kommer nok jeg til å delta i alle fall. Men hva som skjer om et år det er vanskelig å forutsi. Jeg spiller jo egentlig for et annet lag, men ble subba inn på Fact Revolution. Så vi får se om jeg spiller med disse gutta, eller om jeg spiller med main laget mitt. Det er umulig å forutse akkurat nå.

Fact Revolution besto av disse spillerne gjennom turneringen:

Anders Lilleengen aka. sharptho
Håkon Solberg aka. Flaker
Joachim Torsvik aka. Accziz
Adam Ilyasov aka. LlDER
Sander Skogstad aka. Zhandia