Laster...

Bli med på TGHack!

Vinnerne av TGHack 2017, Edward Pwnden. Vil 2018 være året du tar hjem premien?

TGHack tilbyr et bredt spekter av sikkerhetsrelaterte oppgaver i alle vanskelighetsgrader. Alltid ønsket å bli en bedre hacker? Her er sjansen din!

De som er kjent med denne typen konkurranse kaller det en CTF, også kjent som Capture The Flag. Hele konkurransen går ut på å finne flagg på formen TG18{tilfeldig_tekst_her}, som gir en poengsum etter hvor vanskelig det er å finne de. Disse flaggene gjemmer seg i ulike oppgaver av forskjellig vanskelighetsgrad og i forskjellige kategorier. Med andre ord er det noe for alle og enhver! For å forstå hvilke oppgaver man løser i konkurransen må man vite litt om kategoriene. Les mer her om kategoriene her.

Du kan delta alene eller i lag, og det er ingen krav om erfaring fra tidligere. TGHack synes det er viktig at alle kan prøve seg som hacker uten å måtte vite noe spesielt på forhånd. Det er et stort fokus på å lage lærerike oppgaver på en slik måte at absolutt alle kan delta og lære seg hacking. Sitter man fast kan man alltid komme bort til TGHack-området i Creative Lounge å få hjelp! 

Det er ikke bare morsomt å delta i hackekonkurranser og lære nye ting. Hvis man kunne tenke seg å jobbe med det i arbeidslivet har man en utrolig stor fordel om man har deltatt i mange CTFer. Flere arbeidsplasser bruker konkurranser som disse for å rekruttere ansatte. 

Registreringen til hackekonkurransen er planlagt én uke før start av konkurransen, 21. mars. Registreringen åpnes på nettsiden til TGHack, www.tghack.no. Alle som klør seg i fingra etter å hacke frem flagg får se oppgavene nøyaktig klokken 18.00 første dag på The Gathering. Nye oppgaver slippes hver dag klokken 12.00 og 18.00. Dag 2 slippes de vanskeligste oppgavene i hver kategori, slik at de som vil bryne seg på dem får ekstra god tid!

Ønsker man å forberede seg, anbefaler vi å sjekke ut oppgavene fra tidligere år. De finner man på vår Github, https://github.com/tghack.

For mer informasjon før og under konkurransen kan du følge oss på Twitter (@tghack1337), Instagram (@tghack1337) og nettsiden vår (https://tg17.tghack.no/)!

Deltaker løser en av fjorårets oppgaver. Foto: Steinar H. Gunderson

Orginaltekst av Marit Iren Rognli Tokle, konkurranseansvarlig for TG-Hack.