Laster...

Cosplay-konkurransen

Årets cosplay-konkurranse går av stabelen torsdag 29. Mars klokken 18.00.

Påmelding:

Påmelding og fullt regelsett finner du her.

Påmeldingen stenger onsdag 28. Mars kl 24.00. For å delta må du ha gyldig billett til arrangementet.

Hvordan avholdes konkurransen:

Det vil være dedikerte garderober til deltakere der det vil være mulig å gjøre seg klar og/eller finjustere kostymet.

Det vil først holdes en runde med prejudging, slik at våre dommere kan få tatt en nærmere titt på cosplayet og stilt deltakerne spørsmål. Senere vil det holdes en cosplay-catwalk der deltakerne får 30-60 sek (avhengig av antall påmeldte) til å vise frem cosplayet sitt. Alt dette vil bli avholdt på bestemte plasser i skipet i løpet av torsdag 29. Mars klokken 18.00.

Det vil være et dedikert Cosplay-crew tilstede under hele arrangementet som vil være tilgjengelig for assistanse og informasjon før, under og etter konkurransen.

Det er også viktig at alle møter på gitte steder til riktig tid slik at konkurransen gjennomføres så smertefritt som mulig, og vi slipper å vente på deltakere.

Kostymekriterier:

Deltakere må bære kostyme som er laget/satt sammen av seg selv. Rekvisitter, props eller deler av kostymet kan være kjøpt eller laget av en tredjepart, men da vil vi at dette skal komme frem i registreringen.

Karakteren som cosplayes må være en karakter fra et offisielt publisert verk fra spillverden, animasjon, manga, comics, TV, eller film. Dette betyr at Original Concepts/Characters eller fanfiction karakterer ikke er lov.

Kostymet skal ligne så mye som mulig på referansebilde av karakteren som er sendt inn, derfor spiller ikke kjønnet på karakteren som cosplayes noen rolle.

Photoshoot:

På samme måte som i fjor har vi vår egen photoshoot, der bildene blant annet blir brukt for å avgjøre vinneren av publikumsprisen – stemt fram av våre egne TG-deltakere!

Garderober:

Som deltaker i cosplay-konkurransen får du tilgang til en egen cosplay-garderobe for oppbevaring og omkledning. Informasjon om hvilke tidsrom garderobene vil være tilgjengelig og oversikten over hvor garderobene befinner seg vil komme nærmere arrangementet.

Konkurransen:

Deltakere må møte opp på høyre side av scenen senest 20 minutter før konkurransestart.

Under konkurransen vil du få mulighet til å gjøre en in-character presentasjon, før dommerne vil stille noen spørsmål. Deltakere får omtrent fem minutter totalt på scenen, med forbehold om endringer – dette vil bli formidlet til deltakerne på forhånd.

Premieutdeling:

Vinnerne blir offentliggjort på våre nettsider kort tid etter dommernes avgjørelse. Vinnerne vil også bli kontaktet og invitert til den offisielle premieutdelingen i vikingskipet natt til søndag!

Kontakt og spørsmål:

Vi har en egen kanal for cosplay på Discord-serveren, hvor vi gjør vårt beste for å svare på alle spørsmål rundt konkurransen. I tillegg vil vi være tilgjengelige i Loungen, der det bare er å spørre etter Cosplayteamet