Laster...

Lufthansa fløy til himmels i League of Legends

Lufthansa. Fra venstre: Quickom, Touch, Zhandia, Ploxy, Tide. Foto: Vegard Grindstuen

Når finalen i League of Legends foregikk på hovedscenen var det to tungvektere som sto igjen. Fact Revolution ligger i skrivende stund på femteplass i Telenorligaen, og er regjerende TG-mestre, den gang med Zhandia som mid, men han sitter denne gangen på andre siden av scenen som en del av motstanderlaget. Lufthansa er ikke et kjent navn, men spillerne der er nesten alle sammen helt i toppen av Telenorligaen, selv om de som lag aldri har spilt sammen før. Så at Lufthansa skulle være underdogs ville de ikke være med på!

– Tre av oss spiller i Nordavind, som leder Telenorligaen. Sander [Mid, red.anm] spiller på CG som er på tredjeplass, og så har vi med oss en rookie som spilte veldig bra. Vi har aldri spilt sammen før, men vi er individuelt gode spillere som ble gode til å spille sammen.

Fact Revolution dypt konsentrerte i første match. Foto: Vegard Grindstuen

Lufthansa startet første match på blå side. Det var Fact Revolution som tok første stikk mid, men det var ikke lenge før Lufthansa tok igjen top når Quickoms Yorick og Ploxys Rek’Sai tok ned Vladimir under eget tårn to ganger. Det var en jevn affære lenge etter dette, men etter hvert bygget Lufthansa opp en liten ledelse og hadde grei kontroll på Baron Nashor.

Fact fikk en god engage mid med Nocturne og annulerte det forspranget Lufthansa hadde laget seg. Riktignok ble det en del trading frem og tilbake, men når det roet seg var matchen jevn igjen.

Vendepunktet kom når Fact prøvde seg på en Baron bait. Lufthansa bet ikke på, men diverse posisjoneringer tvingte frem en teamfight i buskene hvor mid og jungelen møtes. Etter hvert slåss Fact seg helt frem til den åpne nexusen hvor de også fikk inn en del slag, men Lufthansa kom tilbake én etter én og tok ut hele Fact. Deretter var det strake veien til Fact sin egen nexus. Det ble langt å gå, men tiden holdt og Lufthansa tok første nexus; 1-0!

Fact Revolution i Pick/Ban-fasen før match 2. Foto: Vegard Grindstuen

Lagene fortsatte på samme side som i første game. Zhandia fikk beholde Ryze denne gangen også, samtidig som Ploxy og Touch sikret seg duoen Xayah og Rakan. Denne gangen var det Lufthansa som startet best, med first blood på Lee Sin ved hans egne Raptors.

Lufthansa var initiativtakere lenge og sikret seg både en Infernal og en Cloud Drake, og tok kampens første tårn top, etter å ha overmannet Rift Heralden. På andre siden hadde Lee Sin en heller dårlig opplevelse, som måtte stå opp fra de døde hele fire ganger i løpet av fjorten minutter. Like etter hadde Lufthansa sikret seg tårnene både top og mid, samt en 5-1-ledelse i kills.

Lufthansa trådde til med en litt dårlig engage, men Fact ble uansett liggende bakpå mens Lufthansa tok enda en Infernal Drake. Zhandias Ryze hadde nå blitt et skikkelig uromoment for Fact Revolution. Det er nå Lufthansas match å tape.

Det er ikke mye kamp mellom champions, men Lufthansa fortsetter å sanke tårn og tar en Mountain Drake. Med den bonusen i lomma går ferden mot Baronen. Lee Sin forsøker å stjele den, men gutta i Lufthansa venter han ut på mesterlig vis. De sikrer baronen og hopper over veggen for å ta ut resten. Nå er det ingen motstand igjen og Lufthansa tar nexusen for andre gang i dag, og vinner derfor League of Legends-turneringen på TG19!

Det gikk egentlig etter planen. Litt for close i game én, men vi skal slå de 2-0. Når vi begynte å spille turneringen så møtte vi først litt motstand, men vi klaffet godt sammen. Vi har jo aldri spilt sammen før. Nå går ferden mot sluttspill i Telenorligaen, hvor vi skal delta med hvert vårt lag, sier gjengen og avslutter med et lite stikk mot de tidligere vinnerne her på TG:

– Vi ville egentlig bare bevise at Fact og Riddle ikke er så gode som de tror.

Masse tilskuere satt foran scenen under finalen. Foto: Vegard Grindstuen