Laster...

Zzzz, søvn er for pyser?

Vi maser om at søvn er viktig, men hvorfor?

Espen Moe, Medicansvarlig for TG19, med Vikingskipet i bakgrunnen
Espen Moe, Medicansvarlig

Det går igjen, år etter år. Sånne velmenende crewmedlemmer som forteller deg at du må sove innimellom. Men, hvor viktig er det egentlig med nok søvn? Man har jo alltids energidrikk, og det skjer jo så mye man vil få med seg på TG.

Vi tok med oss disse spørsmålene til Medicansvarlig Espen Moe, som gjennom lang erfaring i Medic på TG har sett konsekvensene av lite søvn med egne øyne. Han kunne blant annet fortelle at det et år var en deltager som på grunn av søvnmangel gjorde fra seg på en stol og gikk videre. Dette er ikke akkurat en ønskelig situasjon for noen, hva kan vi se etter før det har gått så langt? Her er noe av det vi lærte:

Hvis du eller den du reiste sammen med får sløv tale, trege reaksjoner, og nesten virker unormalt «tunghørte» kan det være på tide å sende dem i seng. Et annet vanlig symptom blant de som har sovet for lite er at de går nesten som i søvne, med armene foran seg, kanskje en sovepose over skuldra. Det er ikke de levende døde, bare de levende trøtte.

Det lureste er å få minst 6 timer søvn liggende hver natt, om du sover sittende i stolen kan du fort få vonde og hovne bein.

Om du synes timene ikke strekker til på TG kan det være fristende å ty til koffein for å holde seg våken, men det gir kun en liten midlertidig boost, og erstatter ikke de gode effektene man får av søvn. Dersom man skal prestere i spill er det også viktig å få seg nok søvn, om reaksjonsevnen og prestasjonene skal være på sitt beste. Idrettsutøvere døgner ikke før de skal prestere, de lader ikke opp med redbull, og de spiser noe annet enn en halvkilo smågodt. Selv for de av oss som ikke er idrettsutøvere, så er dette lure råd å følge. Hva er poenget med å ha vært på TG om du ikke husker mer enn det første døgnet fordi du sov for lite?

Ble du trøtt? Her finner du informasjonen du trenger om hvor du kan sove på TG.