The Gathering

🗓9.-10. april 2020 🌍Vår digitale påskehytte

Laster...

Hva skjer med billetten min?

Vi vet at du har sett frem til fem uforglemmelige dager i Norges feteste påskehytte. Sikkerheten og helsen til vår store familie er vår største prioritet. Derfor kan vi dessverre ikke samles i Vikingskipet på grunn av situasjonen rundt koronaviruset.

Vi har mange følelser rundt dette. Det er forståelig om du er lei deg nå – det er vi også </3

Vi vil sende en kjempestor takk til dere alle – dere skal vite at vi setter enormt stor pris på all tiden dere har lagt ned det siste året med å lage hyller, henge med oss i sosiale medier og ikke minst vise forståelse for den vanskelige situasjonen vi nå står i.

Responsen gjennom de siste ukene har vært enorm. Frivillige over hele landet, foreldre/foresatte, lokalbefolkningen i Hamar, ja også våre leverandører og partnere, har uttrykt sine støtteerklæringer til oss. Vi er stolte og ydmyke over å se hvor mange mennesker som engasjerer seg i vårt kjære TG <3

TG20:Online

Til å trøste oss og fylle tomrommet har vi derfor bestemt oss for å lage god TG-stemning i påsken likevel. Derfor arrangerer vi TG20:Online hvor alle som vil kan delta i ulike online-aktiviteter i påsken. Mer informasjon om TG20:Online finner du her!

Blir det TG21?

Det håper vi! Vi skal i alle fall gjøre alt vi kan for at vår store familie skal kunne samles igjen til neste år. Så skal vi være ærlige: Akkurat nå trenger vi all den hjelp vi kan få for å sikre at TG21 blir noe av.

Hva vil du gjøre med billetten din?

Vi anbefaler at du overfører billetten din til TG21. Skulle det vise seg at du ikke kan dra likevel, er det fullt mulig å selge billetten din privat, så lenge du ikke tar mer enn du betalte for den (ref. iht. svartebørsloven).

På den måten er du med å hjelpe TG å arrangere neste år.

MERK: Frist for ha gjort dine valg og signert på dette hos Geekevents er: 15. mai.

Dersom du ikke har gjort noe valg innen den 15. mai, vil du miste billetten uten refusjon.

Det er bare eier som kan gå inn å velge hva som skal skje med billettene. Brukere av billetter vil få beskjed om å godkjenne valg, som eier har tatt på vegne av dem med signatur i etterkant. Vi anbefaler eiere og brukere å gjøre avtaler om fordeling av pengene. The Gathering og Geekevents kan ikke refundere til andre kontonummer enn eieren selv registrerer.

NB: Merk at billettgebyret ikke vil refunderes på noen av alternativene.

BillettAlternativ
Premium, ordinær og todagersbillett 
  • Fraskrive deg billetten og gi pengene til TG
  • Overføre til TG21
  • Be om 50% refusjon
Bussbillett, billett uten sitteplass, matbillett
  • Fraskrive deg billetten og gi pengene til TG
  • 100% refusjon
Vunnet eller gratisbillett(NB! Iht. svartebørsloven kan ikke disse billettypene videreselges, men de kan gis bort)
  • Fraskrive deg billetten
  • Overføre til TG21

MERK: Frist for ha gjort dine valg og signert på dette hos Geekevents er: 15. mai.

Dersom du ikke har gjort noe valg innen den 15. mai, vil du miste billetten uten refusjon.

Guide for refusjon metode finner du her!

Spørsmål og hjelp

Har du funnet en bug i billettsystemet eller trenger brukerstøtte/hjelp med bruk av billettsystemet, kontakt Geekevents support.

Har du fortsatt spørsmål kan du kontakte oss på info@gathering.org eller ringe på telefon 22 69 69 00 (Stengt i påsken, åpner igjen 14.04)

FAQ

Hvem er det som kan gjøre refusjonsprosessen i Geekevents?

Eier av billett.

Hva er fristen for å gjennomføre valg pr. billett og signere?

15. mai

Kan jeg be om refusjon neste år om jeg flytter billetten til TG21?

Den ordinære refusjonsperioden for TG-billettsalget er å regne som en angrerett, som gjelder i en viss periode etter at billetten er kjøpt og utløper før påsken samme år. Den vil derfor ikke gjelde for billetter som overføres til TG21, da angreretten for disse billettene gikk som normalt frem til 1. mars.

Hvorfor vi velger å kun gi 50% refusjon:

Vi er bekymret for TG sin økonomi, men ved å tilby 50% mener vi at vi kan sikre TG-tradisjonen og være i stand til å gjennomføre TG21. Gir vi 100% vet vi at TG21 blir mye vanskeligere, om ikke umulig å gjennomføre. Det er det vanskelige valget som er tatt her: gi 100% og gå konkurs, eller 50% og ikke gå konkurs. Vi tror og håper på at dere deltakerne ønsker at TG fortsatt blir påskeferien for mange neste år også, og året etter der igjen, og at det gjør tilbudet om 50% litt enklere å svelge.

Jeg har Premium Bundle, om jeg fører over billetten til TG21 vil jeg fortsatt få merch?

Ja, om du fører over en premium billett til neste år vil du få innholdet i billetten på TG21.

Hvis dere har så lite penger, hvorfor bruker dere penger på TG20:Online?

Vi er så heldige å ha mange dedikerte frivillige som stiller opp med mange timers innsats for å stable noe på bena. Vi har også gode partnere som stiller opp med gratis utstyr og midler, sånn at vi kan tilby litt premier og gøye ting i påsken, som et plaster på såret. Dette er da midler som er øremerket TG:Online.
På den måten kan noen av konkurransene gå som planlagt og vi kan kose oss litt sammen i påsken, selv om vi ikke er i Vikingskipet.

Hvorfor har buss og matbillett 100% refusjon men andre billetter bare 50%?

Ordningen med buss var et prøveprosjekt for TG20. Fordi vi ikke vet om vi kan ha buss på TG21, og fordi busselskapet ikke var betalt og lot seg kansellere, har vi valgt og ikke tilby overføring, og heller tilby 100% refusjon på disse billettene.
For matbilletter klarte vi også å stryke alle kostnader, og derfor har vi valgt samme løsning som for bussbillett.

Hvorfor kan jeg ikke ha andre valg på billetter jeg har vunnet eller fått gratis?

Dette er fordi refusjon handler om å betale tilbake penger som kjøperen har betalt for et produkt. Det handler, med andre ord, ikke om billettens verdi i seg selv, men hvem som betalte for den, og hvor mye de betalte.Svartebørsloven sier at det ikke er lovlig å motta mer for en billett enn kjøperen originalt betalte for den. Det betyr at det er ulovlig å selge en billett du har fått gratis (enten som premie eller på annen måte), og det er heller ikke mulig for oss å refundere den.

Jeg har spørsmål om refusjonsordningen til arrangør.

Ingen problem. Du kan kontakte oss på info@gathering.org eller telefon 22 69 69 00 ( Stengt i påsken, åpner igjen 14.04).