schedule

07.04.04:
The Gathering 2004
The Gathering 2003
    menu
  News
Game
Demoscene
Press Info
Party Information
Contact Info
Entertainment
Competitions
TGT - Streaming TV
Party Rules
Articles
Logocompo
    sites
  Gathering.org
Zepo
Forums
The Gathering Television
    links
    sponsors
Apple

Powertech

Asus

Bawls

Spirit

Norman

     Party Information
TG03 Nettverket på TG d'arcy | 09.04.03

Vi er glade for å ha fått med Extreme Networks som sponser på årets backbone til TG. Slik vil nettverket bli oppbygd:

 • Alle deltagere vil få 100mbit full duplex link til sin lokale switch (focus 24-porter). Har du ikke ett kort som klarer denne hastigheten vil switchen være konfigurer til autosense (dette vil si den finner ut den optimale linken med deg)
 • Alle focusene vil ha 100mbit full dublex link til Extreme Networks sin Summit48.
 • I hver Summit48 vil det bli koblet ca 40 focuser, dvs. at vi har totalt 8stk Summit48'r fra Extreme Networks.
 • Alle Summit48ene vil bli linket med Extreme Networks sin Black Diamond 6808 med 2gbit (fiber). Dette skal være mer enn nok til å holde hele hallen godt linket.
 • I tillegg vil Black Diamond 6808'n være koblet til internett med 1gbit (fiber).
  For mer informasjon om switchene fra Extreme Networks, gå på www.extremenetworks.com og les.  Annen informasjon som du bør vite :
 • For at du skal få brukt nettverket trenger du en TP kabel (minimum 5 meter) for å koble til din port i focus switchen.
 • Du trenger også ett nettverkskort å koble denne TP kabelen inn i maskinene, ISDN kort o.l. vil ikke fungere.
 • Hva en TP kabel er kan du finne ut her : http://www.techcrew.no/index.php?index=4
 • Trådløs tilgang vil ikke bli satt opp av crewet. Dette er fordi det vil være så mye forstyrrelser i luften at det ikke vil fungere. Om du som deltager vil bruke din ene (1) port til å koble inn ett akkesspunkt for trådløst for å bruke på din plass må du bare gjøre det, men da må du bruke NAT'ing på IP du du kun vil ha 1 IP fast IP tildelt.
 • Alle brukerne vil få tildelt 1 fast IP som dem kan bruke på nettverket. Grunnen til at vi gjør dette istede for DHCP er for å unngå problematikken rundt "falske" DHCP servere som står å deler ut feil IP adresser.
 • Om du ikke vet hvordan du kan sette opp fast IP på din maskin vil du kunne få tildelt IP fra en DHCP server.
 • Alle IP'er som skal bruker vil begynne på 194.0.*.*, om du får tildelten IP som ikke er lik dette så er følgende tilfelle: - begynner IP'n på 169.254.*.* har du ikke link med nettverket - begynner IP'n på noe annet ett 194.0 eller 169.254 så har du fått tildelt IP fra en "falsk" DHCP, meld fra til infodesk.


  Hvordan sjekke hvilken IP adresse du har :
 • Win 2000 og XP: På taskbaren gjør følgende : Start -> Run (kjør) -> cmd Når du nå har fått opp ett terminalvindu, skriv ipconfig. Du vil da få opp IP adressen til din maskin.
 • Win 95, 98 og ME: På taskbaren gjør følgende : Start -> Run (kjør) -> winipcfg I vinduet du nå får opp velger du nettverkskortet under apdapter valget. Du vil nå få opp IP adressen til din maskin.
 • Linux Tekstmodus : Logg på konsollet og skriv /sbin/ifconfig. Grafiskmodus : Start opp ett terminalvindu og skriv /sbin/ifconfig. Har du andre operativsystemer du lurer på kan du som regel finne dette i brukermanualen.

  Hva er en "falsk" DHCP?
 • En "falsk" DHCP server er en maskin som står å deler ut IP adresser som ikke er gyldige på nettverket du er koblet til.
 • En "falsk" DHCP server vil altid være å finne blandt maskinene på din lokale switch.

  Hva kan jeg gjøre for å feilsøke nettverkslinken min?
 • Sjekke at kabelen mellom din maskin og switchen er koblet i, i begge ender, og at linklampene på switchen lyser Gjør den det har du ett problem med nettverkskortet ditt.
 • Start opp kommandpromptet og prøv å ping 127.0.0.1 (ditt lokale nettverkskort (localhost)). Får du svar har du med stor sansynlighet feil IP satt opp. Får du ikke svar har du enten feil driver til kortet inne eller så er kortet defekt. Om det første er tilfelle :
  • skrive ipconfig å se hvilken IP du har, begynner denne på noe annet enn 194.0 så har du feil ip. Forsøk å sett ny.
  • Om det andre er tilfelle :
   gå til devicemanage (enhetsbehandling) (sett at du kjører windows), og se om det er noen merker ved nettverkskortet ditt har du gult eller rødt merke ved den, sjekk hvilken feilmelding som kommer opp under status på kortet. Følg så forklaringene derfra videre.

HUSK! Å prate med naboen er ikke farlig! Du kan fort bli kjent med en ny person samtidig som du lærer noe nytt. - Du bør også lagre denne teksten på maskinen din, slik at du har den under TG. Du finner den på https://archive.gathering.org/tg03/tech.txt

Crewet vil i år ikke hjelpe deltagere med andre problemer enn med nettverket. Har du problemer med f.eks skjermkort eller lydkort osv. anbefales du å kontakte leverandøren du har kjøpt dette av (i hallen) eller å prate med en av naboene dine.

Håper dere får ett fantastisk The Gathering 2003!

vennligst hilsen
Knut Dyresen (Expl8t)
Chief techcrew TG03.


    basic info
  What: TG04
When: 7th of April - 11th of April 2004
Where: The Vikingship, Hamar, Norway
Tickets: 02.02.04
Ticketprice: 570 NOK + PTN fee
    search
    random sweets
If you have trouble finding something, try our searchengine. Or checkout our sitemap
thermo plastique
thermo plastique by inf

Party: TG 2002
Rank: 1st
Platform: Windows
size: 8,9 mb - download


live evil
liveevil by mandula

Party: Assembly 2000
Rank: 11th
Platform: Windows
size: 6.9 mb - download


Like what you see?
Want more?
Check out our
gallery